Kronobergskuskarna.se

 

Höstutflykten 2012

7:e oktober

 

 

Nu har Kronobergskuskarnas höstutflykt i Barset klarats av!

Vi var inte många men vi hade väldigt roligt och fjordingarna övervägde, hela 6 stycken + en ardenner och Lena Rolfssons lilla russ.

Mozart o Lovis fick gå i par, som det blir när Gunilla får bestämma men konstigt nog är det alltid jag som får köra.. Denna gång hade vi full vagn,8 personer så dom fick verkligen jobba.

 

Jag har aldrig tänkt på att rundan på 12 km som vi körde först, har ett svagt uppförslut 3/4 av vägen men hästarna kände det!

Vi passerade även en stor flock kor som befann sig precis jämte till Lovis förskräckelse men med Mozart närmast kossorna o en gubbe på andra sidan gick det bra.


Tillbaka i Barset släppte vi hästarna i hagarna o plockade fram matsäckarna. Det blev samling runt grillen som också gav liten gnutta värme i det kyliga vädret.

Efter " middagsvilan" var några tvungna att avbryta och åka hem, däribland han som transporterade Åkes vagn. Visade sig att det bara blev Åke o hans fru kvar så dom lånade en rockard och körde enbett resten av turen.


Scott o Frida fick följa med på "åturen" också, lyckades övertala Gisela o hennes unga dotter Sara att rida dom.
   
Åturen kallar jag rundan för den går längs helgeån o över densamma på träbroar. En mycket mysig o naturskön runda som avlöpte utan större problem för ryttarna med, lilltjejen red ju Frida som nyss är inriden så hennes mamma var supernervös.
   
När alla trötta hästar tagits omhand så bjöds alla på äppelkaka med vaniljsås o kaffe inne i vårat kök innan hemfärd.
Vi var överens om att det varit en rolig dag och regnskurarna som kom störde inte så mycket.
   
Väl mött igen!   Lena.

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Skriv till oss: kronobergskuskarna@gmail.com